Viaplays nye gourmet-serie Four Hands Menu får premiere 16. november – danske Esben Holmboe-Bang er blandt stjernerne

37

Four Hands Menu er en verdensomspændende madrejse, som giver et unikt indblik i den gastronomiske skabelsesproces fra idé til den færdige menu – kreeret af fire hænder. Serien har eksklusiv premiere på Viaplay den 16. november. Her kan du møde kokkene, som medvirker i dokumentaren, sammen med den svenske stjernekok, Niklas Ekstedt, som både har skabt og er i front for programmet.

I seks afsnit tages seerne med til fantastiske steder i verden og oplever unikke møder mellem to kokke i international topklasse – men med helt forskellig baggrund. Sammen skal de tilrettelægge og skabe en kreativ middag; uden forudbestemte opskrifter, ingredienser eller regler at støtte sig til.

– Det som adskiller Four Hands Menu fra andre madprogrammer er, at det hverken er en konkurrence eller et portræt. Her ligger fokus på den skabende kraft, som opstår når to kreative genier mødes, og på deres enorme passion for og nysgerrighed på mad og kogekunst. Seerne kommer til at opleve mine idoler gøre det, de gør bedst, samtidig med at de gør noget, de aldrig tidigere har gjort – det bliver rigtig spændende! siger Niklas Ekstedt.

Ud over Niklas kan man opleve 11 stjernekokke, blandt andre danske Esben Holmboe-Bang, i årets feel good-serie. Mød et udvalg her nedenfor, beskrevet med Niklas’ egne ord.

 

Holmboe-Bang & Songvisava
Bangkok, Thailand

Danske Esben Holmboe-Bang og Bo Songvisava har nærmest modsat stil og attitude i køkkenet, men så meget desto større er sandsynligheden for en vild udveksling de to imellem. Bo ønsker at vide alt om moderne gastronomi, til trods for at hun arbejder med antikke opskrifter. Og Esben søger konstant inspiration, der kan udvikle hans “New Nordic” cuisine. Bo elsker Bangkok og vil give den vinterfrosne dansker en solid rundtur i al dens varme og farverige energi.

Esben Holmboe-Bang (Oslo – Maaemo)
Dansk kok, der som den første i Norden har fået den højeste gastronomiske udmærkelse – tre stjerner – af Michelinguiden. Driver en hypermoderne luksusrestaurant i Oslo, hvor smukke og komplekse kreationer serveres til kritikernes store glæde.

Bo Songvisava (Bangkok – Bo.Lan)
Stor tv-stjerne i sit hjemland med et væld af fine priser for sit køkken, som er præget af bæredygtighed, økologisk tænkning og næsten manisk råvare-kvalitet.

 

Ekstedt & Hastie
Sydney, Australien

Nordisk kreativitet møder Australiens enorme udbud af råvarer, når Ekstedt besøgerLennox Hastie på hans restaurant “Fire Door” i Sydney. De er begge blandt verdens førende indenfor madlavning på grill og over åben ild. To kontrolfreak-egoer, som måske kan forstå hinanden?

Niklas Ekstedt (Stockholm – Ekstedts)
Michelin-kok som også har slået igennem internationalt ved at gøre ilden til sin signatur. Har udgivet en række bestseller-kogebøger, har været vært på SVT-serien Niklas Mat og driver blandt andet Michelin-restauranten Ekstedts i Stockholm.

Lennox Hastie (Sydney – Fire Door)
Alsidig, tankevækkende og ekstremt håndværksfokuseret kok, der er formet af sine seks år på den legendariske grillrestaurant Etxebarri i Baskerlandet. Nu tager han bbq-kunsten til helt nye niveauer i hjemlandet.

 

Henderson & Fores
Manila, Filippinerne

Filippinerne har fantastiske råvarer og unikke madlavningsteknikker, hvoraf mange er helt ukendte i den vestlige verden. Disse to kokke kommer til at få stor glæde af hinanden;Margot Henderson vil hente mange værdifulde opdagelser fra Margarita Fores, som hun kan tage med hjem til trend-hungrende London. Og vice versa, vil Margarita blive inspireret af Margots rustikke enkelthed parret med London-kreativitet.

Margot Henderson (London – Rochelle Canteen)
Hendes “man tager hvad man har”-approach til madlavning har gjort Margot til et forbillede for mange som en reaktion på kunstlet højere gastronomi. Hun driver den prisbelønnede restaurant “Rochelle Canteen” i Shoreditch, der frekventeres af Londons kreative elite.

Margarita Fores (Manila – Grace Park)
Margarita omdefinerer og opdaterer det relativt ukendte filippinske køkken og er blandt andet blevet udnævnt til bedste kvindelige kok i Asien af “The World’s 50 Best Restaurants”.

 

Andrias Ziska & Zonfrillo
Thorshavn, Færøerne

Jock Zonfrillo og Poul Andrias Ziska er begge ildsjæle, når det gælder den lokale og ekstreme mad. Selvom de har helt forskellige indfaldsvinkler og forudsætninger for deres madlavning, er der mange fællesnævnere; begge er eventyrlystne, frygtløse overfor naturens kræfter og elsker eksplosive smage. Jock ønsker at opdage alt, og Poul er stolt over at præsentere de mest særegne traditioner, der er unikke for Færøerne.

Poul Andrias Ziska (Thorshamn – Koks)
Satte Færøerne på det gastronomiske verdenskort, da han hentede ø-gruppens første Michelin-stjerne hjem. Fokuseret på at forny færøske madtraditioner på sin ny-nordiske restaurant med introvert avantgarde og æstetik i forgrunden.

Jock Zonfrillo (Adelaide – Orana)
Gastronomiens svar på Indiana Jones. I 2017 blev hans eksperimenterende fine-dining restaurant udråbt til Australiens bedste af “The Gourmet Traveller Restaurant Awards”.

 

Grattard & Hamilton
Paris, Frankrig

De to hotteste kokke fra den nye bølge, der er kendetegnet ved unikke små steder, der drives af stærke personligheder, som laver præcis det, der falder dem ind på dagen. Der er mange fælles berøringspunkter i dette personlige møde; begge har slidt hårdt for deres succes, elsker det ukunstlede og modige og er i toppen af restaurant-scenen i to af verdens førende kulinariske byer.

Adeline Grattard (Paris – Yam’Tcha)
Paris’ nye stjerneskud med stor smagsinspiration fra Kina, som med enorm dygtighed tilsættes de fineste franske råvarer – helt uden regler – på hendes kritikerroste Michelin-restaurant i Paris.

Gabrielle Hamilton (New York – Prune)
En hyldet legende på New Yorks restaurant-scene. Berømt for sin frække og uncensurerede stil, og blev udråbt til årets mest fremragende kok af The James Beard Foundation Awards, der betragtes som den kulinariske verdens Oscar Galla.

 

Four Hands Menu er en Viaplay-original i seks afsnit med premiere 16. november.

The post Viaplays nye gourmet-serie Four Hands Menu får premiere 16. november – danske Esben Holmboe-Bang er blandt stjernerne appeared first on Viaplay News.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com