Ny stjernespækket dansk Viaplay Original er klar til at møde seerne

26

FRIHEDEN får premiere på Viaplay og TV3 den 24. oktober

Foto: Henrik Petit/Viaplay & TV3

Med Lars Ranthe, Lene Maria Christensen og Lotte Andersen i de bærende hovedroller, er Viaplay og TV3 nu klar til at præsentere seerne for den danske Viaplay Original FRIHEDEN. Originalserien, der er et svindlerdrama fra forstaden, får premiere på Viaplay og TV3 onsdag den 24. oktober kl 21.00.

Når FRIHEDEN får premiere, kan seere glæde sig over et dansk drama fra Hvidovre, der med et originalt plot, underspillet humor og højspændt action tager udgangspunkt i det aktuelle og eviggyldige spørgsmål: Hvornår er man fri?

FRIHEDEN bevæger sig med humor, satire og drama i krydsfeltet mellem et ægtepars triste, grå parcelhusliv i Hvidovre og deres nye dobbeltliv som storsvindlere.
På den ægteskabelige front er intimiteten og lidenskaben mellem Nina (Lene Maria Christensen) og Erik (Lars Ranthe) efterhånden lige så hullet, som vandrøret i kælderen og den største spænding er, for Ninas vedkommende, hendes tamme flirt med chefen. Mens ægteparrets genfundne lyssky tilværelse på sin vis truer familiens normale trygge ramme, får den på den anden side også millionerne og adrenalinet til at rulle igen ­– og hvem ved, måske også kærligheden?

”Vi er meget stolte over resultatet, og vi glæder os enormt til, at FRIHEDEN får premiere. Med FRIHEDEN har vi forsøgt at kombinere hverdagsrealisme med noget, der stikker ud over det sædvanlige og tage vores publikum med på en fiktiv rejse, der er præget af action og spænding, men samtidig også noget som de kan relatere til langt hen ad vejen,” siger Nanna Mailand-Mercado, Head of Originals hos Viaplay

Kort om handlingen
Ægteparret Erik (Lars Ranthe) og Nina (Lene Maria Christensen) levede i deres unge år et liv som con artister*. Det var et liv i overhalingsbanen, hvor millionerne rullede, og hvor alt og alle blev snydt af det unge par, men kærligheden blomstrede og livet var fyldt med spænding og dramatik. Nu, 17 år senere, er millionerne, romantikken og spændingen skiftet ud med et slidt parcelhus i forstadskvarteret ‘Friheden’ i Hvidovre, en række ubetalte regninger, madpakker, hækkeklip og en evig plagen efter nye iPads og computere fra parrets to børn. Lige indtil fortiden indhenter parret, da en gammel bekendt, Jacqueline (Lotte Andersen), dukker op og beder Erik og Nina om at genfinde dem selv og lave et sidste scam – alt i mens familiens hamsterhjul skal fortsætte ufortrødent og uden, at omverdenen bemærker, hvad Nina og Erik har gang i.

”Jeg fik lyst til at lave en serie, der trækker på det bedste fra forskellige genrer – lige fra inderligt drama til højspændt action, og samtidig fortalt med et satirisk indblik i familielivets udfordringer. Idéen til FRIHEDEN opstod, da jeg skulle på ferie med min familie og opdagede, hvor nemt det var at komme igennem security, når man står med tre grædende børn, og alt er kaos og en vagt, der forbarmer sig. Så slog det mig, at hvis vi havde indøvet det her og trænet ungerne i at græde på det helt rigtige tidspunkt, så ville vi kunne slippe afsted med hvad som helst. At være en helt almindelig, fortravlet og forhutlet familie er det perfekte cover,” siger hovedforfatter Thor Bjørn Krebs.
Se med, når de gamle tricks og forklædninger støves af og fintunes, og den åndeløse spænding på højrisikable missioner kun afbrydes, når de ringer fra skolen og fortæller, at sønnen Kaj har fået lus.

FRIHEDEN, der består af ti afsnit á 44 minutters varighed, får premiere på Viaplay og TV3 onsdag den 24. oktober kl 21.00.

FRIHEDEN

FRIHEDEN er produceret af Stine Meldgaard og Morten Kjems Hytten Juhl for SAM Productions, der er ejet af Søren Sveistrup, Adam Price og Meta Louise Foldager. Originalserien er skabt af den kreative duo, hovedforfatter Thor Bjørn Krebs (Europamestrene) og Mikkel Serup (Klassefesten, Den Bedste Mand) og er produceret for Nordic Entertainment Group i samarbejde med STUDIOCANAL med støtte fra Public Service Puljen.

Cast:
Lars Ranthe (Badehotellet, Klassefesten 2), Lene Maria Christensen (Arvingerne, Frygtelig Lykkelig), Lotte Andersen (Broen, Rita), Morten Brovn (Arvingerne, Borgen), Morten Suurballe (Vikings, Forbrydelsen), Claire Ross-Brown (Klovn), Benedikte Hansen (Badehotellet), Peter Zandersen (Hånd I Hånd), Dan Zahle (Forbrydelsen), Morten Kirkskov (Dirch, Borgen), Anne Sofie Espersen (Borgen) m.fl.

*En svindler der udnytter sit offers fortrolighed for at snyde dem for penge eller materielle goder.

Hent billeder fra serien her
For yderligere informationer eller anmelderlinks venligst kontakt
Christina Haugaard | Head of PR, Viaplay | +45 21 22 30 43

The post Ny stjernespækket dansk Viaplay Original er klar til at møde seerne appeared first on Viaplay News.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com